Röda vinbärskaka.


Ingredienser:

75 g smör

3 st ägg

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2,5 dl vetemjöl

1,5-2 dl färska eller frysta vinbär

ca 0,75 dl ströbröd till formen 


Gör så här:

Smörj en rund form, gärna med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter och "bröa" den med ströbröd eller kokosflingor. Sätt på ugnen på 200 grader. 


Ta fram en kastrull och smält smöret. Tag av kastrullen från plattan. 


Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl och rör till en jämn smet med en sked eller gaffel. Använd ej visp. 


Häll smeten i formen. Strö över vinbären. Frysta vinbär behöver inte tinas. 


Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i 25 minuter, i varmluftsugn 175 grader i 30 minuter. Vinbärskakan ska vara lite kompakt och knappt genomgräddad, den ska ha lite antydan till gyllengul färg ovanpå. 


Låt vinbärskakan svalna några minuter innan du lossar den från formen. Låt den sedan svalna ytterligare med vinbärssidan upp, lägg gärna formen ovanpå och/eller lägg en bakhandduk över. 


Servera vinbärskakan ljummen eller sval, som den är eller med glass eller vispad grädde eller vaniljsås till.


Kommentar:
Den här kakan är jättesyrlig och känns väldigt fräsch. Om du gillar den syrlig så ta då gärna dl vinbär men om du vill ha en lite mer nedtonad smak, så använda bara 1 dl.


Kommentarer
Postat av: linnea

sv: haha jaa, man får se till att ha somnat före hon kommer in i bilden ;)



näe, jag minns verkligen ingenting av det vi gick igenom före lovet så det blir till att pluggaaaaaaaaaaaa..... :S hoppas vi får mer än typ en vecka på oss iaf

2010-08-23 @ 12:30:06
URL: http://skogenffs.blogg.se/

Namn:


(Kom ihåg mig?)

E-postadress: (Bara för mig)

URL/Bloggadress: (Så kan jag besöka dig♥)

-Text-:

Trackback
RSS 2.0