Morotskaka med glasyr.
Ingredienser 40 st
6 ägg
6 dl strösocker
1 ½ dl matolja
9 dl riven morot
6 dl vetemjöl
3 tsk kanel
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
Toppning:
150 g philadelphiaost
90 g smör eller margarin
6 dl florsocker
Gör så här
Vispa poröst ägg och socker. Blanda ner matolja och riven morot och rör ordentligt. Blanda samman vetemjöl, kanel, vaniljsocker, bikarbonat och bakpulver. Rör sedan ihop allt i en bunke. Häll i långpanna på ett smort bakplåtspapper. Grädda i 30-40 minuter på 170 grader i varmluftsugn. När kakan är färdiggräddad vänd den upp och ner på ett bakplåtspapper. När kakan har svalnat, bred över toppningen. Skär kakan i kvadrater.
Kommentarer
Postat av: Ida we
Det som är så himla gott!
Postat av: Sofia
ååååh. mumsigt!
Trackback