Kladdkaka i långpanna.
Att bjuda på gófika blir så mycket roligare när man serverar i en fin burk som denna! Jag brukar lägga bakplåtspapper utklippt till rätt storlek, i botten på burken. På så vis slipper man kladd längst ned. Burken ovan är en gammal pepparkaksburk från Nyåker och receptet får ni nedan.
Du behöver:
1 tsk salt
8 st ägg
6 dl vetemjöl
2,5 dl kakao
10 dl strösocker
400g smält smör
Gör så:
Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker vitt och poröst (fördel med elvisp) och blanda salt, vetemjöl och kakao i en annan bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt det smälta smöret, rör smeten slät. Klä en långpanna med papper och häll ner smeten. Grädda kakan nederst i ugnen i ca 35 minuter. Eftersom det är en kladdkaka så ska den inte vara helt genomgräddad utan lite kladdig! Låt svalna och skär upp i rutor. Klart!
Tips! Detta recept räcker till cirka 25-30 bitar beroende på storlek, men man kan även dela kakan i mitten, till två delar och servera som en vanlig kladdkaka, med florsocker pudrat över.