Enkel rabarbersaft.
Ingredienser:
1 kg rabarber
1,5 liter vatten
Saften av 1 citron (kan såklart uteslutas)
4-4,5 dl strösocker
Gör så här:
Skär rabarbern i små bitar och lägg i vattnet. Låt koka upp (detta tar lång tid) och koka i cirka 15 minuter utan att röra om. Sila sedan och släng rabarberresterna. Koka efter det upp spadet igen, denna gång med sockret och citronsaften och låt svalna. Klart! Saften kan såklart kokas med mindre mängd socker, det blir dock lite surare men 3 dl borde det i alla fall vara i.
Tips! Kom ihåg att skumma under tiden, dvs ta bort skummet från ytan med en sked eftersom det är i skummet som alla bakterier samlas.
Jag brukar blanda rabarber och röda vinbär. Det blir underbart gott :-)
http://tomtensdotter.se/2012/august/roda-vinbar-rabarber-citron-och-vanilj.html