Den enklaste kladdkakan.
Tänkte dela med mig av min familjs kladdkake-recept här hemma :) Min mamma har bakat det i evigheter och receptet har spridits ut i släkten efter att de har smakat ;) Den är superenkel, du rör ihop alla ingredienser direkt i bunken och vill du underlätta det även ytterligare; använd då flytande margarin istället för att smälta smör.
Rör-ihop kladdkaka
100 g smör (1 dl flytande margarin)
2 ägg
3 dl socker
1,5 tsk vanillinsocker
4 msk kakao
1/2 tsk salt
1,5 dl mjöl
Kokos
Smält smöret (om du inte använder flytande margarin) och rör sedan i ingredienserna eftersom. Smöra och bröa en form med kokos och häll i smeten i formen. Grädda i 20-25 minuter i 175 grader, ta ut vid önskad kladdighet.
Tips: Denna kladdkaka kan varieras i det oändliga, bara att tillsätta jordnötter eller slänga i hackad daim, bitar av choklad eller vad som helst! Jag använde flingsalt istället för vanligt salt denna gång för att få en liten annan twist på kakan och rörde i en hackad dubbeldaim i smeten.
Kommentarer
Postat av: Eleonore- Kokboksutmaningen
Finns det något bättre än kladdkaka, snabbt och gott :D Vi brukar hacka ner lite Schweizernöt-choklad i vår!
Vad tyckte du om Hela Sverige Bakar nu då? :)
Trackback