my dream outfit

my dream outfit
my dream outfit by PixieThePinUp

Röda vinbärsgelé.


1.
Plocka röda vinbär (ta bären i klasar, inte ett och ett)

2. Repa bären, dvs. ta bort de gröna pinnarna + blad och dylikt.
3. Häll de rensade bären i ett durkslag, och skölj dom.
4. Ta fram en kastrull & häll i vatte och de sköljda bären.
(Det går ca 2 dl vatten på 2 nästan fulla durkslag med bär)
5. Ställ kastrullen på spisplattan och vrid på högsta värme.
6. Vänta tills vattnet kokar, men rör om hela tiden medans så att bären inte bränner fast i botten.
7. När vattnet kokar (bubblar) sänk då värmen till ungefär 7an.
8. Ta bort kastrullen från plattan då saften har runnit ur de flesta bären, och det ser ut ungefär så här:

9. Häll sedan bären i en silduk som sitter fast på ett stativ.
(Ställ stativet på tex. en hink)

10. Låt sedan saften rinna ut ur silduken, detta kan ta ganska lång tid. Men du kan hjälpa till genom att röra om i silduken några ggr så att den inte "slammar" igen.
11. När saften har runnit ner i hinken, så häller du bärskalen (från silduken) ner i en organiskt avfall-påse (ta dubbla, annars kan den gå sönder av värmen) och ställ ut för att svalna innan du slänger den.
12. Nu ska du sila saften igen. Upprepa steg 10-12. Men skölj ur silduken innan, och byt hink.
13. Häll sedan bärsaften i en kastrull.
14. Koka sedan upp tills den börjar bubbla.
15. Då det börjar bubbla sänk då temperaturen och skumma av saften. (Dvs. Ta en sked och avlägsna skummet från ytan på saften. Ta sedan av kastrullen från spisplattan.
16. Mäta upp socker och rör ner. (800g socker per 1 liter saft)
17. Rör sockret tills det smälter, ca 3-4 minuter
18. För att underlätta fyllningen av burkarna, häll då över gelén till en eller flera plasttillbringare.

19.
Häll upp gelén i plastburkar och låt stelna.

Tips! Att oftast så stelnar gelén jättefort och att snabba sig lite med fyllningen av burkarna kan löna sig, annars kan det börja fastna i botten på tillbringarna. Ibland däremot så tar gelén lång tid på sig att stelna, och det kan bero på att bären var lite för mogna. För gelé så passar att plocka lite blandat. Lite röda bär, lite orange och lite kart. Men överdriv inte med karten.!

A coffee to go, please!


I like Ashley Tisdales solglasögon och hennes boots. <3

I like Ashley Tisdale's sunglasses and her boots. <3

Sophisticated

Sophisticated
Sophisticated by PixieThePinUp

Raspberry muffins

Hallonmuffins med kanel- & havretäcke

ca 20 st (normalstora formar)

Smet:
100 g smält margarin
2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/2 dl hallon

Havretäcke:
50 g smält margarin
3/4 socker
1 dl havregryn
1 1/2 msk kanel

Sätt ugnen på 200°C. Smält smör, tillsätt mjölken till det smälta smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner hälften av den ljumma vätskan. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Tillsätt resten av den ljumma vätskan. Häll i hallon och klicka sedan ut smeten i formar.

Smält margarin, socker, havregryn och kanel tillsammans i en kastrull. Låägg en sked ovanpå varje muffin. Grädda muffinsarna i ca 20 min. Njut!

Tips!: Jag tog 1 1/2 dl hallonsylt istället för hallon och det blev också väldigt gott!

RSS 2.0