Röda vinbärskaka.


Ingredienser:

75 g smör

3 st ägg

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2,5 dl vetemjöl

1,5-2 dl färska eller frysta vinbär

ca 0,75 dl ströbröd till formen 


Gör så här:

Smörj en rund form, gärna med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter och "bröa" den med ströbröd eller kokosflingor. Sätt på ugnen på 200 grader. 


Ta fram en kastrull och smält smöret. Tag av kastrullen från plattan. 


Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl och rör till en jämn smet med en sked eller gaffel. Använd ej visp. 


Häll smeten i formen. Strö över vinbären. Frysta vinbär behöver inte tinas. 


Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i 25 minuter, i varmluftsugn 175 grader i 30 minuter. Vinbärskakan ska vara lite kompakt och knappt genomgräddad, den ska ha lite antydan till gyllengul färg ovanpå. 


Låt vinbärskakan svalna några minuter innan du lossar den från formen. Låt den sedan svalna ytterligare med vinbärssidan upp, lägg gärna formen ovanpå och/eller lägg en bakhandduk över. 


Servera vinbärskakan ljummen eller sval, som den är eller med glass eller vispad grädde eller vaniljsås till.


Kommentar:
Den här kakan är jättesyrlig och känns väldigt fräsch. Om du gillar den syrlig så ta då gärna dl vinbär men om du vill ha en lite mer nedtonad smak, så använda bara 1 dl.


nolltionollåttanollåtta

Igår kväll var jag som sagt på Diggiloo och det var hur kul som helst! Artisterna var mycket bättre än jag hade trott och det var en riktigt rolig föreställning. Det var även supermysigt att sitta på filten och äta godis medan man lyssnade på musikgeniet Gunhild Carling. Hon var helt underbar! Och jag som tkr om farsliknande komedi älskade då Thomas Petersson gjorde sina nummer. Askul!

Idag så är det tråkväder ute och jag känner ingen pepp på att göra något tyvärr..


nolltionollåttanollfyra


Jag längtar till helgen...

Det var streptokocker som var på gång och nu är jag inne på min fjärde penicillin-behandling sedan juni. Nu ska vi även behandla kissemissen så att vi får bort detta elände!  Idag så har jag stått och haft loppis med Johanna. Tyvärr p.g.a det "dåliga" vädret så var det inte många som sökte sig till oss idag och jag tänker då inte säga vad jag har tjänat! Men vi ska även stå imorgon och då hoppas vi på bra väder och super-många kunder med välfyllda plånböcker! Jag hade det jättetrevligt med Johanna (och Jörgen för del delen!) och blev t.o.m bjuden på fika. Härligt! Jag känner mig fortfarande lite sjuk men är mest sårig i halsen. Imorgon efter loppisen så blir det att dra till arenan på första isträningen. Någon måste ju vara där och ta kort på små-kusinerna på isen ;)


RSS 2.0