nolltionollsjutjugosex

De senaste dagarna så har jag varit ganska upptagen och inte haft möjlighet att blogga så här får ni ett litet sammandrag av vad som har hänt!

På fredagen så for jag, mama och papi en sväng till Byskemarknaden där jag hittade en likadan burk som jag hade hemma så den fick såklart följa med hem. En tjugo kostade den.

När jag kom hem så inventerade jag min burk-samling och kom fram till att jag nu har fjorton stycken i min starkt växande samling.

Jag kollade även i min filmstjärne-samling och kom fram till att jag har 24 stycken på stjärnor som James Dean, Jayne Mansfield och Mike Landon.

På lördagen fick vi besök av kusinerna med familj och vi åt grillat, spelade kubb, hade godiskväll, pratade och hade allmänt kul. Nästa lördag blev vi bjudna till dem och vi ska sova över i deras lillstuga till söndagen.


nolltionollsjunollfyra.


Fotoplåten till höger ska bli en magnet!


Hallå alla glada söndagsläsare! Nu är jag hemkommen från loppisen i Folkparken där jag fyndade som vanligt. Jag hittade två superfinaburkar för 10 respektive 20 kr samt ett foto och några filmstjärnekort. Pappa hittade även några "Bröderna Hardy" böcker för 5 :- styck så det var inte dåligt!

Nu sitter jag här och försöker sammanställa min mormors recept, men det är inbte så lätt eftersom hon inte lagar mat efter recept så när jag frågar "Hur mycket salt tar du?" så säger hon bara "Nalta"*. Inga exakta mått alltså. Men jag har iallafall tänkt försöka knåpa ihop en receptbok med mormor och morfars recept för deras mat är så fruktansvärt god! Enkel husmanskost men ändå supergod! Ska även försöka lära mig sticka tjocksockar av söta mormoran eftersom jag knarkar sönder alla mina..

* För er som inte är norrlänningar så är "nalta" det bondska ordet för "litegrann"


RSS 2.0