Inte min genre.



Nu beger jag mig mot biografen iklädd ovanstående (jeans, kavaj, spetstopp, bandeau)och i väskan har jag en påse med gottgodis. Det blir att se "Red riding hood" och jag insåg just när jag tittade på bokningspapperet att det är en skräck och jag höll på att dö...


Tjugofemte april.


Åh, det är riktigt skönt ute idag också och som vanligt kunde man finna mig sittandes på balkongen med näsan i en bok, solandes i värmen. Imorgon är det skola igen och det känns inte såå hemskt, har dock en del saker som jag måste ta itu med i veckan. Men det känns i alla fall som att jag har tagit tillvara på lovet och haft så roligt som möjligt samtidigt som jag har vilat upp mig också. I veckan blir det kanske bio på fredag och på lördag är det 40-årsfest samt valborgsfirande som står på tur. Mest troligen blir det även någon tur till stan, lite solande och kompis-häng i vecka och det tackar jag inte nej till! Men nu ska jag ut och övningsköra, himmel! Ses!


Sista kalaset avklarat.


Hallå alla glada! Kan bjuda på en nyvaken bild ifrån imorse. Nu har släktingarna lämnat huset och jag  ska slå ner min bakdel i soffan och se lite TV. Jag hade otroligt trevligt och fick finfina presenter av alla (en del väldigt orginella!) ska visa senare. Vi åt god mat, efterrätt och smaskade lite godsaker medan vi såg Tre Kronor spela mot Finland. Känner mig riktigt trött med tanke på att jag inte kom mig i säng förrän 3 i natt p.g.a. att jag hade party för tjejerna igår, och ska nog lägga mig hyfsat tidigt i alla fall. Men nu lockar godispåsen, ses!


Extra kladdig kladdkaka med daim.




Vispa 2 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker.Tillsätt sedan 100 g smält smör eller 1 dl flytande margarin, 1,5 dl vetemjöl och 3 msk kakao. Häll smeten i smord och bröad form. Hacka dubbeldaim och tryck ner i kakan. Grädda i 175 grader i högst 20 min. Klar!

Tips! Håll noga koll på kakan när den är i ugnen eftersom den går snabbt från ogräddad till gräddad, min var kletig efter 18 min med perfekt efter 19 minuter.


Födelsedagsfest nummer 1.

Åh vad härlig gårdagen var! Brudarna kom runt halv sex och efter lite orientering i mitt närområde och lite stånk och stön så var alla samlade hos mig. Vi fikade gofika och alla verkade imponerade av mina mandelmassa-morötter som jag gjort till morotskakan och ingen verkade dö av min bakning i alla fall! Sedan spelade vi spel och skrattade en lång stund, lägg för övrigt på minnet att jag vann alla omgångar! Stoltare människa finns inte! Vi smaskade även lite godis och popcorn och förflyttade sedan snackset till soffan där vi såg "National Treasure 2", en favorit hos mig. Runt tio började hopen skingra sig och folk åkte med bussar och pappor hem till sina stugor. Jag hade superroligt och är tacksam över mina vänner.

Ikväll kommer farmor på middag och det blir ju inte direkt någon "fest" men ett födelsedagsfirande är det i allra högsta grad. Men nu ska jag duscha och slänga i mig någon god mat och sedan kanske jag läser någon bra bok eller solar litegrann. Ses!


En lyckad dag.


Solen stod högt på himmelen då jag kom cyklandes hem och då gick jag ut direkt och åt lunch och läste i solskenet. Ett glas isvatten, morotsbröd med leverpastej och kalkon och en banan. Försökte även få lite färg eller ja, i alla fall bygga på inför sommarens bränna (förhoppningsvis). Trots att vår termometer bara står på 10 grader lyckades jag ändå hitta lä på balkongen från blåsten och det blev t.o.m. ganska varmt! Men nu måste jag gå och hitta på någon middag att laga eftersom papi kommer hem strax. Jag postar ett inlägg med shoppingfynden senare. Ses!


När man inte har lust att laga middag.


Världens godaste sallad: Cashewnötter, kiwi, banan, kalkon, grönt äpple och tomater.


Morotskaka med glasyr.


Ingredienser 40 st
6 ägg
6 dl strösocker
1 ½ dl matolja
9 dl riven morot
6 dl vetemjöl
3 tsk kanel
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver

Toppning:
150 g philadelphiaost
90 g smör eller margarin
6 dl florsocker

Gör så här
Vispa poröst ägg och socker. Blanda ner matolja och riven morot och rör ordentligt. Blanda samman vetemjöl, kanel, vaniljsocker, bikarbonat och bakpulver. Rör sedan ihop allt i en bunke. Häll i långpanna på ett smort bakplåtspapper. Grädda i 30-40 minuter på 170 grader i varmluftsugn. När kakan är färdiggräddad vänd den upp och ner på ett bakplåtspapper. När kakan har svalnat, bred över toppningen. Skär kakan i kvadrater.







Barnen i Bullerbyn.


Nu ska jag ut i solskenet och jobba lite i trädgården. Har nyss sett ett avsnitt av "Alla vi barn i Bullerbyn" till frukosten och fick en sådan härlig känsla i magen. Älskar att spendera söndagsmorgnar tittandes på gamla filmer eller barnprogram som man inte har sett på flertal år.  Då får man en bra start på söndagen och mår bra hela dagen! Annars så ska jag städa garderoben och förhoppningsvis hittar jag något kul som jag kan pyssla med idag!


Bak, burkar, glädje & godis.







Jag hade som vanligt det jättemysigt hos mormor och morfar och trots det misslyckade utseendet på kakan så var det inget fel på smaken och vi fick väl godkänt av morfar (som dock undrade där ett tag vad i helsicke vi höll på med) och många kantbitar slank ner under bakningen. Ryktet om att jag har en särskild gillan för burkar har spridit sig och morbror kom förbi med två fina plåtburkar till mig från en släkting samt morfar hade fått ett stort, gammalt och vacker plåtskrin som han valde att skänka till mig. Så jag säger tack och bock, det var verkligen jättesnällt av er!

Nu ska jag slå mig ner framför en bra film och äta lite naturgodis, ses!


Det går fint att städa men lite sämre att ...

dsc_0610 (MMS)

Det går fint att städa men lite sämre att baka med tanke på att hela kakan praktiskt taget föll sönder i slutskedet. Men men god blev den och nu sitter vi och fikar trefika. Ses!


Står vid din port står bara still.

Oj, vad skönt att fredagen är slagen och lovet har kommit! Nu väntar en vecka av lugn, ro, mys men även party, kompisar och shopping. Jag fyller ju år på skärtorsdag och håller just nu på att fundera ut hur jag ska klämma in alla fester under veckan och måste sedan planera lite vad vi ska göra, och om ni har något tips på någon lek eller rolig grej så kommentera gärna! Imorgon ska jag styra kosan mot mormor och morfar där det vankas storbak! Mamma ska städa vårstäda lite och då ska jag och vackra mormor baka något som heter tropisk aromkaka. Resultatet får ni se imorgon då jag kommer hem, men vi hoppas på en fullträff!


Glädje på blogg.se framsida.


Gud vad lycklig jag blev när jag loggade in och såg att jag hade fått fler kommentarer och besökare än vanligt! Då misstänkte jag att jag hade hamnat på blogg.se förstasidan och min lycka besannades då jag såg bilden ovan. Det känns extremt roligt och lite surrealistiskt på samma gång! Men jag hoppas förstås att några av er som hittat hit finner nåt av tycke och fortsätter läsa!

 

Update: Nu har jag ju ändrat inriktning från en lite mer modeblogg till en mat- & bakblogg, det jag egentligen brinner för, men valde ändå att behålla just detta inlägg som nostalgi!


Mannagrynsgröt & Disney.


Denna söndagsmogon spenderades framför TVn med en skål mannagrynsgröt tittandes på Snövit.

Mannagrynsgröt i mikro

2 dl mjölk
0,5 krm salt
2 msk mannagryn

Blanda mjölken och saltet i en djup skål och värm på full effekt i 2 minuter. Ta sedan ut skålen och tillsätt mannagrynen under vispning och tillaga efter det på full effekt i 1 minut. Ta ut skålen igen och vispa gröten för att lösa upp det som fastnat på botten. Tillaga sedan på medeleffekt i 2 minuter och avsluta med att röra om. Klart, lätt och gott! Serveras med rivet äpple, valfri sylt, annat eller bara som den är.


Kokosdrömmar.


200 g smör eller margarin
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl kokosflingor
2 tsk hjorthornssalt
ca 5 dl vetemjöl

Gör så här:
Låt smöret bli rumsvarmt. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt hjorthornssalt och kokosflingor och till sist blanda i mjölet. Dela degen i 3 delar. Rulla varje del till en lång korv som du sedan delar i mindre bitar (ca 15-25 stycken) och formar till kulor. Lägg sedan kulorna på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 15 minuter.

Tips! Du kan byta ut hjorthornssaltet mot samma mängd bikarbonat eller dubbelt så mycket bakpulver, men drömmarna blir dock inte lika spröda som med hjorthornssalt.


RSS 2.0