Vardagen.


Då var veckans första dag avklarad! Det gick halvsegt men helt okej eftersom vi har hål före lunch ett tag. Imorgon är det fysikprov på schemat och det känns helt okej, eftersom jag har gjort allt jag har kunnat så nu får det gå som det går helt enkelt. Efter det blir det att småbörja plugga inför nästa veckans två prov och diverse läxförhör. Jag försöker att strukturera upp och inte stressa upp mig, men går man NV kanske det är oundvikligt?


Bodybutter & helgsnack.


Jag fick detta underbara bodybutter i Alla-hjärtans-dag present.

Denna helg har varit väldigt härlig och givande. I fredags firades fina Jekke eftersom hon fyllt aderton år. Grattis återigen! Vi åt och drack gott, roade oss lite samt kelade lite med kissekatterna. Dagen efter steg jag upp tio i åtta pigg som en mört och satte mig vid fysiken strax efter frukost. Där, vid köksbordet satt jag i ett flertal timmar ända tills jag skulle börja laga middagen.Ända sedan jag var liten, har jag gjort middag åt mina föräldrar på Alla-hjärtans-dag. Efter den dagen infaller på en måndag i år, så valde jag att laga mat på helgen istället! Det blev sallad och nybakat fil-bröd till förrätt, hemlagade hamburgare till huvudrätt och vinbärskaka med glass till efterätt. Ganska lyckat blev det (förutom missödet med dressingen men det behöver vi inte ens nämna) och efter den brakmiddagen såg vi Melodifestivalen (eller jaa, jag ledsnade ganska snart och satte mig vid datorn) och "Percy Jackson" med vi dippade morötter i tacodip. Det var skönt med en välbehövd mys-slapp dag och att inte ha massor inplanerat!Söndag, var det firande av farfar som stod på schemat och visst styrde vi kosan dit! Efter kalaset gjorde jag pizzabullar för första gången och gott var det. Pröva gärna själv!


Bilder från morfars.


I veckan hälsade vi på mormor och morfar som bor på landet. Deras gård är min favoritplats och fick jag välja ett ställe som jag skulle spendera hela min sommar, hela min vinter och och hela mitt liv på, skulle det vara den gården. Jag känner ro då jag hälsar på och mina morföräldrar är så fina människor att man bara vill fara dit hela tiden.

Omgivningarna är så vackra.

Och trefikat är så gott.

Sedan gick jag och pappa på en upptäcksfärd till boa efter att mormor sagt att det skulle finna några gamla plåtburkar i boa ovanför huset. Långt var det inte men ett äventyr blev det eftersom det inte hade skottas någon väg dit sedan första snön föll.

Tur att man bor i Norrland så man är beredd på det värsta. Pälsmössan åkte fram och tur var det.

Eftersom jag slog huvudet i den låga dörröppningen.

Sex fina burkar blev belöningen av den långa snöturen. Den översta är gammal som gatan och när morbror kom förbi vid fikatiden, berättade han att mormor brukade ha chokladbollar i den burken. Då fick jag en go´känsla i magen. Jag vill också ha chokladbollar i en sån burk. Den undre är en ganska stor, rund sjuttiotalsburk med väldigt glädjande färger.

En söt burk med dansanta människor i folkdräkter och en the-burk hittades undanstuvda i en gammal träsoffa.

Och det gjordes även två Nyåkers-pepparkaksburkar, likadana som den jag köpte på Röda Korset förra veckan. Det fanns ännu en till sådan burk tillsammans med några fler, men just den gången orkade jag inte bära mer.
 
Nästa gång vi hälsar på ska jag hjälpa mormor att städa som tack för burkarna. Kanske kan jag då få med mig söta morfar upp till den andra boa, för jag hörde han nämna att det finns fler burkar där. Kanske får vi simma dit, beroende på snöfallet eller kanske ber jag morbror om skjuts på skotern. Hela de långa 10 metrarna..


Filmkväll och sleepover.Idag så valde jag att ta tummen ur och äntligen lägga upp lite bilder och inlägg på veckan som gått. Skolan tar 90 procent av mitt liv och jag använder de resterande procenten till saker som får mig att må bra så att jag orkar med skolan. Tidigare så har bloggen varit ett oerhört bra sätt att komma undan allt och tänka på annat men på sista tiden så har jag bara levat och inte behövt rapportera. Nu känns det dock som att det är dags igen!

Förra fredagen kom tjejerna över och så hade vi en härlig filmkväll med lite chickflicks och massa snask. Sedan sov tre underbara tjejer över hos mig och på morgonen åt vi en mysig frukost och såg på "Skönheten & Odjuret". Kvällen var lyckad och jag var t-r-ö-t-t och m-ä-t-t då tjejerna for hem!


Nyåkers pepparkakor.Den här fina burken fick jag för en tia på Röda Korset förra veckan. En gammal "Nyåkers Pepparkakor"-burk som såg nära oanvänd ut. En fint tillskott till min samling!


RSS 2.0