Idag fyller min vän år men eftersom hon är sjuk så bakar jag morotsbröd istället.


Idag har jag varit väldigt produktiv känner jag! Jag steg upp tjugo över åtta och innan mamma kommit hem klockan 10 så hade jag redan hunnit baka en sats havrekakor och börjat på morotsbrödet. Det kallar jag att ta vara på tiden! Havrekakorna såg väldigt fina ut och morotsbrödet var gott-gott! Tänkte börja baka eget bröd oftare eftersom det är mycket nyttigare och då vet man exakt vad som är i. Väldigt klokt!


Detta fält måste fyllas i.

I fredags så spenderade jag kvällen hos min fina vän Johanna tillsammans med Sofie, Jekke och Almis. Jag hade jätteskoj och skrattade som jag inte har gjort på länge, vilket verkligen behövdes! På lördagen blev det hockey och jag satt för första gången på sittplats för i år! Pappa var sjuk så jag fick ta hans biljett istället för honom.

Nu i veckan så väntar tyskaprov, analys, engelskaprov, matte inlämning samt lite diverse roliga läxor men jag får kriga mig igenom veckan för på fredagen så är vi lediga! Vilket känns so sweet och till råga på allt så ska jag på 18-årsfest på kvällen vilket brer på lyckan ännu mer. Dagen efter kommer lillkussen och hälsar på och då blir det hockey, pizza samt lite onyttigheter. Awesome, awesome!

Men nu ska jag gå och lägga mig och plugga lite tyska, postar ett inlägg imorgon!


Surprise surprise.

I fredags hade jag och mina kompisar planerat en liten speciell grej eftersom vår kompis Lisa fyller 18 år på måndag. Vi hade ordnat en överraskningsfest åt henne! Vi gjorde tacos, köpte lite snacks och planerade lite lekar och lurade henne fullständigt! Vi gömde oss och hoppade fram "Grattis!" och hon blev skitskraj. Jättekul! Jag hade iaf hur roligt som helst den kvällen och jag vet att jag inte var den enda!

Igår fick jag besök av en kusin som sov över tills idag. Så det blir väl att umgås lite, och sedan ska papi skjutsa in mig till stan för att köpa lite nödvändigheter som tagit slut. Imorgon är det ju som sagt back to school som gäller, och det känns både bra och dåligt. Det är ju superkul att få träffa sin klass igen men lite hemskt att få läxor och skolarbeten att göra återigen. Dessutom har jag inte gjort någon matte eller kemi som jag hade tänkt...


Presenttips till farmor och morfar.


Till farmor, mormor, gammelfaster och andra släktingar av den äldre generationen så kan det vara svårt att hitta på julklappar och presenter eftersom de redan tycks ha allting. Då brukar jag göra gotte-korgar till dem! Förra året gjorde jag en till mormor och morfar med en cider, hemmagjorda kakor, godis, en tomte och lite smått och gott som jag lade i en rottingkorg och gav bort i julklapp. I år hade jag inga korgar så jag klippte ut en stark kartongbotten som jag ställde sakerna på och sedan lindade jag in allt i cellofan. Gick superbra!

Farmor fick en finburk med olika slags nötter i, eftersom hon är diabetiker och inte äter godis, och en burk med saffransskorpor som jag bakat själv.

Jag stoppade även i ett hemmagjort julkort, en dekorerad tändsticksask och en påse med hemmagjorda flytljus.

Mormor och morfar fick en liten låda med två julmust, ett paket julknäcke, två burkar saffransskorpor, två julhanddukar och en liten påse med godis.

Väldigt lätt att variera och anpassa efter ålder (gav bort en presentkorg till min jämnåriga kompis för två år sedan) och jag tycker det är en ganska kul present!


RSS 2.0