Have yourself a merry little.

Efter en riktigt jobbig dag så bestämde jag mig för att ta en promenad i snön som valde att börja falla idag. Ett bra tecken på att vi kanske får en vit jul, men den glada julkänslan har inte infunnit sig än.


Adventsstädning.

Idag så är det städning och adventspyntning hos mormor och morfar som gäller. Har dammsugit, torkat, pyntat och strukit dukar bland många saker och morfar den luringen smög in sin skjorta i att-stryka-högen så den fick också slinka med! Fika har även hunnits med; kaffe, saffranslängd och diverse, smakade mums! Och som vanligt har morfar hunnit smågöda upp mig under tiden, en köttbulle, lite hjortron och så där... Men härligt att få något gjort och att det är advent snart!


Dashing through the snow.

Nu har äntligen lite snö kommit här i kalla Norrland, men lika fort försvann den.. Nu har vi i alla fall fått ett bevis på att kung vinter faktiskt är på väg! Det är nu advent i vårt hus och lite julbak har jag ju hunnit med också. Så jag hoppas på att snön faller snart så jag kan få lite julstämning i min arma kropp!


Pepparkakor och lussekatter.


Pizzabullar.Värm 5 dl mjölk till 37 grader, tag av plattan. Rör ut 50 g jäst i mjölken och tillsätt sedan 3 msk olja, ½-1 tsk salt, 1 msk socker, 1 ägg, 4 dl grahamsmjöl och 9 dl vetemjöl. Arbeta samman det till en deg och låt den jäsa minst 30 minuter men gärna längre! Baka sedan ut degen och strö över det du vill ha som fyllning. Rulla ihop pizzan till en rulle och skär bitar i valfri tjocklek. Låt jäsa tio minuter och grädda i 225 grader i ytterligare tio minuter. Klart!


Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer.

Så himla skönt med lov! Har verkligen tagit tillvara på varje minut (eller ja nästan!) och har umgåtts med nära och kära samt gjort bort lite saker som behövde göras. Igår blev det hockey hos en fin människa som bjöd på kaffe och hembakat, riktigt gosigt och trevligt! Det gör jag gärna om :) Ikväll blir det filmkväll hos Johanna där "The fighter" står på schemat, en film som jag velat se länge nu! Annars är helgen ännu ganska oplanerad och jag är öppen för förslag, det är bara att slänga iväg ett sms, kommentar eller ringa. Jag skulle bli så lycklig! :)


RSS 2.0