Små fina kokosgodisar.


Idag har jag sysselsatt mig med mycket och bakning var då en självklarhet. Då gjorde jag bland annat dessa superenkla kokosgodisar som passar perfekt till julafton, fredagsmyset eller till efterätten.

Smält choklad, valfri mängd och kakaohalt, i vattenbad. När den sedan smält till en jämn smet blanda då i kokosflingor efter behag.

Använd en sked till att portionera ut klickar på ett bakplåtspapper i den storlek du vill ha och låt stelna!

Tur att jag hade min lilla hjälpreda som kunde övervaka baket!

Sedan la jag i kokosgodisarna i en fin burk, knöt ett snöre runt och fäste en hemmagjord etikett på. Lite finare än frystejp på en glasslåda i alla fall!

Klart! Avnjutes gärna med en kopp kaffe!


Halloween 2011.Så var årets Halloweenfest över och kul var det minsann! Utklädning med filmtema, trevligt sällskap, massa gott och väldigt innovativa outfits! Jag själv skulle föreställa Bambi, men gjorde en liten "elakare" mer Halloween-aktig tolkning än den myspyssnälla versionen i Disneyfilmen. Kvällen blev en succé med väldigt trötta deltagare i slutet och så sammanfattar vi Halloween 2011!


Ännu mer pyssel.


En bra present till en mamma eller kanske en moster att ge bort i jul är att pyssla ihop något med hjälp av porslin! Idag gjorde jag en dipskål åt mamma med hjälp av en skål, ett fat och superlim. Lätt som en plätt, så länge man har ett bra lim! (vilket jag inte hade först, blev tvungen att byta..)

Sedan mätte jag bara ut ett lika stort avstånd till alla kanter och placerade skålen i mitten. Dock var detta mest en "test-grej" och jag var inte så jättenoga med det, tänkte mest på om idén skulle funka eller inte men det verkar funka superbra!

Klart! Du kan använda vilka tallrikar, skålar, assietter eller glas som du vill, bara fantasin sätter gränser!


Morötter & dipp.


Ikväll kör vi på mys framför TVn.


Lördags-pyssel.

Hittade en plastpärm av tjock gummiaktig plast liggandes hemma, som jag fick en snilleblixt att man kunde använda som kuvertväska. Jag satte nitar över loggan som satt i nedre hörnet på plasten och klart! Enkel, snygg och går att matcha till allt. Bara att stoppa i de saker du vill ha med dig och dra ut på stan!


Ledig dag med ledig lunch.Godaste lättlunchen: Sallad, tomater, gurka, paprika, tonfisk, couscous, tonfisk och jordnötter. Mums!


Har varit och städat ur boa hos morfars id...

0_dsc_0272 (MMS)

Har varit och städat ur boa hos morfars idag och fyndade en del fina saker, det gjorde vi allihopa! Bland annat stringfatet på bilden fick jag med mig hem. Det var svinkallt, dammigt och smutsigt men roligt att få något gjort, samt umgås och fika med släkten! Vi plockade även upp lite potatis, något jag alltid tycker är lika kul. Ikväll blir det plugg och mys, ha det bra! Kramar


Glas, läder, plåt och färg.

Jag har kommit över ytterligare små fina och användbara prylar under den senaste veckan. Två oanvända kakformar, två burkar, två finfina skålar, en glasburk och ett laptop-fodral.
Kakformarna kommer jag nog att baka många godsmakande kakor i och burkarna kommer att fungera utmärkt som förvaring till småkakor och julgodis!De två fina skålarna är mer blågröna i verkligheten och har ett superfränt randigt mönster på undersidan, och dessa är perfekta till lördagsmyset. Laptopfodralet tänkte jag använda som en kuvertväska då jag behöver ta med mig lite mer saker eller som sagt som laptopväska. Den lilla glasburken ville mamma låna till köket, då vi har renoverat klart och i den kommer det nog att bo lite strössel!


65 kronor för alla sakerna!


RSS 2.0