Mormors recept på grytbitar av älg.

Supersöta mormor är ju superduktig och fyndig när det gäller att baka och laga mat, och hon är en stor inspirationskälla för mig. Här hemma lagades det därför grytbitar av älgstek enligt mormors instruktioner och gott blev det verkligen! Möra med god god smak :) Men som vanligt med mormor så är receptet inte måttat och man får själv smaka av under tiden!
 
Älg grytbitar
Älgstek
Vitpeppar, salt
Flytande smör
Vetemjöl
En buljongtärning
Soja
Ketchup
Senap
 
Ta fram älgsteken ut frysen och skär den i bitar när den är halvfrusen (du förlorar mindre köttsaft och det blir mindre kladdigt då) och bryn dem sedan i stekpanna tills de fått färg, men de behöver inte vara helt genomstekta. Häll över i panna eller kastrull och salta så att saltet ska få dras in i köttet. Häll flytande smör i botten på panna och häll på ganska mycket vatten, det ska vara nog så att köttet kokar i det och inte bara i botten.
 
Krydda med salt och vitpeppar efter behag (inte som farbror Melker;)), tillsätt soja och strö över lite mjöl. Tillsätt en buljongtärning, samt ketchup och senap. Allt ska smakas av och kryddas enligt smak. Koka med lock i minst 1,5 timme. Det ska "röra på sig" i pannan me inte jättemycket, du kan ha på 1-2:ans värme i slutet.

Kommentarer

Namn:


(Kom ihåg mig?)

E-postadress: (Bara för mig)

URL/Bloggadress: (Så kan jag besöka dig♥)

-Text-:

Trackback
RSS 2.0