Äppelgrottor med ingefära.
Äppelgrottor 26 st
125 rumsvart smör
0,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk ingefära
3 st trädgårdsäpplen
Rör socker och smör till en len smet. Blanda ner mjöl, bakpulvret och ingefäran och rör ihop. Dela degen i lagom stora bollar som du lägger i små kakformar och sedan trycker ett hål i. Riv de tre äpplena till ett mos som du klickar ut i hålen. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Ta ut dem då de är lätt gyllenbruna.
Tips: De blev riktigt spröda och syrliga med äpplena och det gick väldigt fort att göra dem! Mina var i ugnen i ganska exakt 10 minuter och blev ganska så gyllenbruna så om du vill ha lite ljusare kakor så får du passa tiden :)
Kommentarer
Postat av: Sanna
Åhå vad gott det ser ut! Småkakor är en personlig favorit!
Postat av: Linn & Fanny
Åh vad gott!
Trackback