Boktips i sommar


Här kommer lite boktips inför sommaren:


Om man vill läsa något riktigt lättsamt och roligt så är Sophie Kinsella den perfekta författaren. Hon är rolig och skriver på ett sätt som flyter på otroligt bra och som är lätt att förstå. "Shopaholic" serien är jättebra då den finns som pocketböcker och passar perfekt i handväskan.

Om man inte känner för en fullspäckad handling och storstadsstress så är "Damernas Detektivbyrå" ett bra alternativ. Handlingen utspelar sig i ett lugnt och stillsamt Afrika och passar perfekt att läsa liggandes i hängmattan i skuggan.

När det gäller deckare så tipsar jag om Agatha Christie's böcker. Speciellt de med Poirot eller Miss Marple som huvudperson. Böckerna har väldigt bra och spännande handling och vem älskar inte lilla, söta Miss Marple eller coola, belgiska Hercule Poirot?

Om man inte vill läsa någon roman eller vuxenbok så rekommenderar jag gamla, vanliga ungdomsböcker. Jag själv älskar dessa böcker eftersom de är precis lagom långa med stor text och man läser ut dem väldigt fort. Mina favoritserier är Kitty, Bröderna Hardy och tre Deckare.

Om man nu vill läsa vuxenböcker så är Dan Brown ett superbra tips. Hans två första böcker om Robert Langdon har ju som sagt blivit film men böckerna är minst sagt lika bra. Perfekta att läsa på kvällskvisten innan man ska gå och lägga sig.

Om man lätt tröttnar på att läsa och inte vill läsa länge i taget, så är böckerna om Prinsessan Mia ett jättebra val. De är skriva i dagboksform och därför så är det lätt att hitta ett lämpligt ställe att sluta och man behöver inget bokmärke. Det är bara att komma ihåg vilken dag i boken man slutade läsa!

Men om man är typen som gärna läser flera timmar i taget och inte har något emot en bok tung som en sten så är böckerna om Eragon ett måste. Jag själv tog mig igenom "Den Äldste" förra sommaren, liggandes i solstolen medans jag solade. Böckerna är mellan 500 till 800 sidor så det blir ett tag att läsa. Men ett tips: Ligg på mage och läs dem, inte på rygg :D

Detta var de böcker jag tycker om och rekommenderar inför sommaren. Om ni har något tips på någon bra bok så kommentera på. Jag ska gå och sätta mig ute i min shortsdress och läsa "Ebbas Mode" av Sofi Fahrman.


RSS 2.0