Hallongrottor med kanel
Du måste ha hemma:
200 g smör (rumsvarmt)
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
Hallonsylt (eller annan sylt)
Bär (istället för sylt)
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en bunke.
Tillsätt mjölblandningen i sockersmeten.
Arbeta ihop till en deg. (Händerna blir bäst!)
Dela upp degen i cirka 30 bitar och rulla bitarna till kulor.
Lägg kulorna i smöbrödsformar och tryck med tummen en fördjupning i varje.
Lägg i en klick sylt (eller några bär)
Grädda i ugnen i 10-12 min.
Tadaaa! Nu är dom klara och redo att mumsa på!
Obs! Mina bakverk blir aldrig fina, men goda blir dom allt!
Kommentarer
Trackback